top of page

Jeesus pelasti New Agesta

Jumalan armosta sain tulla uskoon loppuvuodesta 2021. Jumala kutsui minua hetkellä, jota en osannut odottaa ja tavalla, jota en olisi osannut kuvitella. Puhelimeni soi marraskuussa 2021. Ystäväni soitti ja hieman sanojaan hakien sai lopulta kerrotuksi tulleensa uskoon. Vuosien mittaan muitakin yksittäisiä new age tuttujani oli tullut uskoon. Olin joka kerta ihmetellyt, mistä siinä oikein on kyse. Tästä lähti liikkeelle prosessi, joka on edennyt ihmeellisellä tavalla. Tuon puhelun jälkeen rukoilin Jumalalta, että Hän näyttäisi, mitä sellaista uskovilla on, mitä minulla ei vielä olisi. Uskoinhan kuitenkin Jumalaan itsekin…

Ennen uskoontuloa, olin ollut 15 vuotta new agen (henkisyyden) parissa. Tuon ajanjakson aikana kävin kuusi vuotta intensiivistä henkistä koulutusohjelmaa. Näiden vuosien aikana tein satoja, ellen tuhansia energiahoitoja, lukuisia selvänäköisiä lukemuksia, meditoin, tein nk. aarrekarttoja, käytin enkelikortteja, affirmaatioita, manifestoimista, toisinaan joogasin, luin erilaisia henkisyydestä kertovia kirjoja, opettelin tunnistamaan erilaisia energioita ja miten ne tässä maailmassa toimivat. Opin suuren määrän erilaisia tekniikoita, joiden avulla voisin työstää itseäni. Minulle ei koskaan tullut mieleenikään, että ne asiat, joita tein, olisivat Jumalan tahdon vastaisia. Ajattelin tekeväni hyvää. Kaipasin Jumalaa ja luulin tuon polun johtavan Jumalan luokse. Oli hyvin hämmentävää aikaa, kun Jumala rukoukseni jälkeen alkoi avaamaan asioita minulle. Ensimmäinen kuukausi oli hankala. Uskossa puhuttiin samoista termeistä kuin new agessä. Tuntui kuin aivoni nyrjähtäisivät kaiken sen keskellä, mutta toistuvasti sanoin Jumalalle pitäväni mieleni avoimena, vaikken ymmärtänytkään, mitä Hän oli elämässäni tekemässä.

Rukouksestani kului joitakin päiviä, kun aloin kokea tarvetta uskoville ystäville. Rukoilin, että Jumala lähettäisi minulle hereillä olevia uskovia ystäviä. Elettiin aikaa, jolloin seurakunnat olivat pitkälti kiinni pandemian vuoksi. Siitä rukouksesta kului kaksi päivää, jonka jälkeen Jumala näytti minulle kotiseurakunnan, johon voisin liittyä. En ollut koskaan kuullutkaan tuon paikan nimeä, saatikka että tuntisin sieltä ketään. Kevätsateenkoti luki siinä nettisivuilla. Koin, että sinne minun tuli mennä. Sain Herralta jopa tarkan päivämäärän, koska olisi hyvä mennä: 5.12.2021. Tuon päivän aamuna koin, että jokin vanha oli jäämässä taakse. En tiennyt mitä se tarkoittaisi, mutta koin, että jotakin merkittävää oli tapahtumassa.

En ollut käynyt seurakunnissa, joten kaikki oli uutta. Tuon ensimmäisen Kevätsateenkodissa käynnin aikana, suullani tunnustin Jeesuksen Herrakseni. Olin tehnyt sen ensin itsekseni, mutta kokenut kehoitusta vahvistaa se vielä ääneen muiden kuullen. Ajaessani kotiin tuosta ensimmäisestä rukouskokouksesta, koin kehoitusta ajaa eri reittiä kuin yleensä ajoin kotiini. Tuon reitin varrella oli suuri seimi, jossa oli vastasyntynyt Jeesus-lapsi. Koin, että Jeesus oli syntynyt myös omassa elämässäni sinä päivänä. Kotiin tultuani kotini suuri seinäkello oli pysähtynyt sillä välin, kun olin ollut kotikokouksessa. Tuo seinäkello ei ollut pysähtynyt koskaan ennen eikä ole sen koomminkaan pysähdellyt. Vanha aika todella oli päättynyt ja uusi alkanut.

Minun kohdallani asiat ovat tapahtuneet nopeasti. Herra poisti välittömästi kiinnostukseni new ageen ja nk. salaliittojen tutkimiseen. Se kaikki tapahtui täysin ponnistelematta. En edes osannut odottaa sitä. Yhtäkkiä ne asiat tuntuivat hyvin etäisille enkä enää saanut niihin tarttumapintaa. Hävitin vanhat new age kirjat, korut, kivet, aarrekartat ja luentopaperit. Kaikkien niiden polttokelpoisten tavaroiden polttamiseen kului yli neljä tuntia! Poistuin monista Facebook- ja Telegram-ryhmistä, joissa olin ollut edellä mainittuja teemoja koskien.

Ihmeellistä uskoontultuani on ollut, ettemme tarvitse tekniikoita käsitelläksemme oman elämämme solmukohtia, tunnelukkoja tms. Olin oppinut, että kaikkeen on olemassa jokin tekniikka ja että omassa voimassamme tekisimme asioita. Mutta uskossa, minulla on Jeesus Kristus ja Pyhä Henki, jotka tekevät työtään minussa. Olen saanut kokea elävän Jumalan, joka on täällä meidän kanssamme tänäkin päivänä! Se on jatkuvaa vuorovaikutusta jokapäiväisessä elämässä.

Lyhyen uskon elämäni aikana, olen saanut kotiseurakunnan (Kevätsateenkoti), uskovia ystäviä, kokenut vapautusta aiemmista sidoksista, saanut kokea ilmestyksen ja Jeesuksen lupauksen siitä, että Hän tulee parantamaan suurimman kipuni, jota olen kantanut koko elämäni ajan. Olen saanut nähdä miten Jeesus koskettaa, parantaa, uudistaa, puhuttelee ja puhuu voimallisella tavalla yhä tänäkin päivänä. Hän myös kehottaa tekemään parannusta erinäisissä asioissa, joita Hän kulloinkin minussa nostaa esille. Kroonisena suorittajana, Pyhän Hengen on jatkuvasti tarpeen muistuttaa minua levosta käsin tekemisestä ja tekemisen kohdistamisesta kulloinkin oikeisiin asioihin.

Pyhä Henki on myös tehnyt minulle Sanan eläväksi. Raamattu ei enää olekaan jotakin mystistä, turmeltunutta sanahelinää, kuten aiemmin olin ajatellut, vaan Jumalan puhetta suoraan hengelleni. Teksti on elävää vuorovaikutusta Hänen kanssaan. Usein teksti lukee enemmän minua kuin minä sitä.

Ja vielä lyhyesti unelmistani. Rukoukseni on kasvaa päivä päivältä lähemmäksi Jeesusta ja saada viettää elämäni päivät Hänen rinnallaan kulkien. Olkoon Jumalan Rakkaus ja Rauha oleva osana yhä useamman ihmisen elämässä.

Uskonelämäni on ollut hyvin erilaista kuin millaisena sen aiemmin näin ja kuvittelin ennen uskoontuloani. Onneksi on olemassa eläviä seurakuntia, joissa saa kasvaa ja kehittyä uskossa Pyhän Hengen ohjaamana.

Minua on koskettanut tämä Raamatun kohta, jonka koen kuvaavan matkaani henkisyydestä takaisin Isän luokse: Minä olen suostunut niiden etsittäväksi, jotka eivät minua kysyneet, niiden löydettäväksi, jotka eivät minua etsineet; minä olen sanonut kansalle, joka ei ole otettu minun nimiini: Tässä minä olen, tässä minä olen! Jesaja 65:1 (käännös 33/38)
 

Suvi Kuusisto

image0 (2)_edited.jpg
bottom of page