top of page

Etsivä löysi ja kolkuttavalle avattiin

Olen Markus Lehtonen ja olen saanut ottaa Jeesuksen vastaan sydämeeni kesällä 2022 ollessani 44-vuotias. Koen, että olen pitkän etsinnän tien kulkenut ja kauan olen hakenut vastauksia elämäni tarkoitukseen ja erilaisiin haasteisiin elämässäni. Hain vastauksia lähes kaikkialta muualta, kuin Jeesuksen luota. Nyt etsintä on loppunut ja olen saanut Jeesuksen kautta tuntea tulleeni oikealle tielle. Olen tullut kotiin. Voin sanoa kaikille, että Jeesus on elävä ja todellinen. Kukaan tai mikään, ei pysty korvaamaan häntä tai täyttämään hänen paikkaansa. Hän on Tie, Totuus ja Elämä. Kukaan ei pysty sanoilla kuvailemaan, miten Jeesuksen tunteminen tuntuu tai miten hän sinuun vaikuttaa. Se on jokaisen henkilökohtainen suhde hänen kanssaan. Jos tunnustat hänelle syntisi ja koko sydämestäsi haluat antaa itsesi hänelle, niin hän ei koskaan jätä sinua. Ei koskaan. Hänen kauttaan meillä on armo ja iankaikkinen elämä.

 

Oma etsintäni, on alkanut aikuisiän nurkilla ja suurelta osin terveydellisten, lapsuudenkotini ja mieleni haasteiden vuoksi. Hakiessani vastuksia erilaisiin ongelmiini, minulle avautui pikkuhiljaa myös kokonaan oma ja uusi maailma, näkymätön maailma. Näkymätön maailma onkin totta. Me emme ole ruumis, vaan meillä on sielu ja henki. Maailma, joka avautui ja selitti tätä maailmaa aivan uudella tavalla, voidaan lyhyesti tiivistää uushenkisyyteen eli New Ageen. Siihen sekoittui valtavasti erilaista esoteerista tietoa lähes kaikista uskonnoista ja uskontojen ulkopuolelta.

 

Kirkko siinä muodossaan, jonka tunsin silloin, oli hyvin rakkaudeton ja vastauksia en sieltä saanut. Jeesus ja raamattu oli vain tarina muiden joukossa, mutta se ei puhutellut minua, päinvastoin. Jeesukseen uskominen oli viimeisin asia mihin en koskaan uskonut päätyväni. On edelleen hieman hämmentävää, miten omat silmäni eivät nähneet tai kuulleet Jeesuksen sanomaa silloin ennen, vaan se jopa työnsi pois luotaan. Etsintämatkallani on minun puolestani myös rukoiltu ja sain tutustua myös kristittyihin ihmisiin, joiden kylvämät siemenet jäivät itämään. Olin avoin kaikelle, joten kuuntelin ja aloin myös tutustumaan pikkuhiljaa kristillisyyteen enemmän ja enemmän. Uushenkisyyden erilaiset opit, tekniikat tai selitysmallit alkoivat paljastaa minulle niiden olevan tyhjää ja eksytystä täynnä.

 

Monien vuosien ja vaiheiden jälkeen aloin näkemään yhä selvemmin ja selvemmin, että tässä maailmassa on kaiken pohjalla kyseessä hyvän ja pahan taistelu ihmisten pelastumisesta. Näin, kaikki Jumalamme luoma hyvä tuhotaan, sen nimissä valehdellaan ja kaikki käännetään ylösalaisin. Ylösalaisin ja ympäri, kuten sukupuolemme nykyään. Kaikki ne rakenteet, jotka rakennamme tänne maailmaan voivat sortua ja pettää koska tahansa. Ne sortuvat, koska ne ovat rakennettu valheen ja eksytyksen päälle. Pimeyden voimat ohjaavat tätä maailmaa ja se saa ihmiset niin helposti alistumaan tahtoonsa. Ihmisenä, emme usein toteuta Jumalan tahtoa, vaan aivan jonkin muun tahtoa.

 

Jumalamme on kuitenkin rakastanut meitä niin paljon, että hän antoi meille ainoan poikansa, ettemme hukkuisi, vaan meillä olisi iankaikkinen elämä. Jeesus eli synnittömän elämän, toteutti Isänsä tahdon, kuoli Golgatan ristillä minun ja meidän kaikkien vuoksi jotta saisimme syntimme anteeksi. Meidän on nyt vain valittava seuraammeko häntä vai annammeko itsemme tämän maailmanvaltiaan, pimeyden käsiin. Suurin, tärkein ja vaikein asia on olla rohkea ja antaa elämänsä Jeesukselle ja seurata häntä kaikessa. Sanon vaikeaa, koska meitä haastetaan koko ajan, jotta eksyisimme. Elämämme maailma ei ole helppo, mutta jos uskomme horjumatta Jeesukseen, hän ei meitä jätä, ei koskaan! Vain Jumalamme tietää mitä hän on meille suunnitellut, joten rohkaisen kaikkia antamaan elämänsä Jeesukselle, meidän vapahtajallemme. Sydämelliset kiitokset kuuluvat erityisesti Kevätsateenkoti seurakunnalle, jonne minut johdatettiin ja siellä minut on otettu rakkaudella vastaan, juuri sellaisena kuin olen.

 

Sinä lukija, ole siunattu Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Markus Lehtonen

markus_.jpg
bottom of page